Sabtu, 25 April 2009

SUCI

Suci bersih lagi berseri putih menerangi hidup ini sesuci embun pagi sinari kembali Nur Ilahi dalam hati setiap insani.

21 ulasan:

  1. ala... ni teh perasa apa pulak dik, mcm daun je dlm cawan yg kak min suka tu...

    BalasPadam
  2. I think that this is tea?

    I am slowly learning how beautiful tea really is.

    BalasPadam
  3. Salam D'Rimba,

    Ingin menjemput jika sudi ke blog BM saya yang saya ceritakan dulu - alamatnya www.bolehtumpanglalu.blogspot.com Sudi-sudikanlah.(:-D)

    BalasPadam
  4. Salam,

    terima kasih kerana menjenguk blog saya.

    Singgah sebentar di sini.

    :-)

    BalasPadam
  5. why teapots..?? huhu.. curtain putih, cadar putih pun boleh kan..

    inilah yg dinamakan seni.. huhu

    BalasPadam
  6. teh memang sedap...tak kiralah teh apa pun...dari yang paling murah sampai ke paling mahal huhuhu

    BalasPadam
  7. Teapot made from China Clay (kaolin). Almost every home in China got a set.

    BalasPadam
  8. Putih... Bersih... berseri...
    Memang cantik...

    BalasPadam
  9. Hello D'Rimba

    I have left a comment on the Portuguese Blog I am a member of, and as I have promised, here I am to show my gratitude and support.

    Thank you for visiting us at
    Fernanda Ferreira

    BalasPadam
  10. putih bersih..

    BalasPadam
  11. Very beautiful and sophisticated. Clear, simple lines. Thank you for your comment and have a nice week.

    BalasPadam
  12. wah.. cantik tembikar dgn teko ni.. dpt hadiah ke? :)

    BalasPadam
  13. Tekoh dan cawan yang suci bersih itu datang dari Monggolia ke?

    BalasPadam
  14. rasa apa ni??
    siap ada daun lg dlm cawan...
    dah 2..
    sehelai2 lak 2..

    BalasPadam
  15. i think u did present it well....i like the combination of white and green...that kind of green is my favourite.....hijau daun pisang..where did u buy it from?? can u try to replace the leafs with something else like red or pink flowers....just want to see the effect...

    BalasPadam
  16. Salam semua, tengoklah kalau kita betul hayati budaya bangsa sepenuh jiwa pasti terhasil seni yang begitu indah dalam kehidupan kita seperti Jepun yang berjaya menghasilkan seni teh unik dan tersendiri. Daun teh juga punyai khasiat lambatkan proses penuaan tinggi antioksidanya. Mungkin kita juga boleh jadikan daun pandan sebagai teh kerana kandungan antioksidanya juga tinggi dan baunya yang harum menenang jiwa....

    Ammon, Fernanda Ferreira and Titania thank you for your support. We really hope to create our own tea from Pandan leaves that is really high antioxcida too........

    BalasPadam
  17. Putih warna suci
    Teko berisi air
    Daun Kehidupan
    Secawan air pelepas dahaga
    Tersaji utk sahabat

    Untukmu Sahabat...aku betah berada disini
    Photo indahmu ssudah aku salin dan akan aku up load di blogku...trims ya...salam

    BalasPadam
  18. Salam D'Rimba
    melihat kepada gambar2 yang dipamerkan memang D'Rimba ini suka pada keindahan dan keunikan.

    BalasPadam
  19. Looks like Korean white porcelain...?

    BalasPadam
  20. lawa je teko air tu..

    bersih suci..hehe

    BalasPadam