Ahad, 10 Mei 2009

LENA

Bangunlah dari lena diulik mimpi usah dibiar negara bangsa dijajah lagi dengan segala macam asimilasi yang melali.

24 ulasan:

  1. Hello from Portugal my friend D'Rimba,

    Lena in Portuguese is the short name from Helena, is it the same in your country???
    I sure wouldn't mind having a wonderful bedroom like that, seems cosy and comfortable...

    Have a nice weekend.

    Hugs

    BalasPadam
  2. kalau bilik cam tu,rasa2 lagi payah nak bangun. Hehehehe

    BalasPadam
  3. sedapnya tidur di situ....

    BalasPadam
  4. Rasa nak tidur di atas tilam itu sahaja

    BalasPadam
  5. Setuju lak ngan shinrei...dapat tido atas tilam empuk camtu ditambah dengan suasana yang selesa...rasanya malas dah nak bangun...hehehe

    BalasPadam
  6. Ya.....bangunlah bangsaku...
    Anak-anak ku....
    Dari lena yang melekakan....




    Katil kau ke?
    Sebijik macam bilik puteri sulung ckLah....
    Warna putih polos juga....




    Memang sah...ada persamaan citarasa.....
    dalam berbahasa...
    dalam berdekorasi....

    BalasPadam
  7. ada makna mendalam entry ini..bagus2..

    BalasPadam
  8. Salam petang D'RIMBA,

    asimilasi perlu, misalnya untuk "cita rasa lidah" - kita boleh makan makanan daripada budaya orang lain (dalam konteks masih halal),

    pun begitu "asimilasi melali" yang saudara catatkan tersebut memang sesuatu yang jarang diperkatakan umum.

    teruskan menulis dalam identiti saudara.

    BalasPadam
  9. Salam D'Rimba (:-D)

    Gemalai sang bayu
    Gemersik suasana
    Aku terlena...

    BalasPadam
  10. Adakah kalau mereka tak mau bangun boleh dicekek, diheret macam apa yang dilakukan oleh polis dalam dun Perak terhadap Speaker PR ?

    BalasPadam
  11. masalahnya aku takleh nk bape nk lena...huhuhu

    BalasPadam
  12. hello there,

    how amazing with the facts that you used the same concept/material through out your house (hay mat) but it seems to speak with different tones.

    very calming. perhaps i could use your idea for my little hide out.. may i?

    Dir.

    BalasPadam
  13. Drimba

    Hello,
    :-) :-) :-)

    BalasPadam
  14. bangun tapi jgn masih duduk termanggu di muka pintu, sebab kalau org sudah ke bintang nanti engkau masih di situ..... ah bangsa tu agama tu....esok kita yg jadi penentu..dengan pertolongan Allah nan satu...bangunlah..

    BalasPadam
  15. Sahabat sekalian sesungguhnya kita amat perlukan acuan tersendiri berteraskan Islam sejati seluruh aspek kehidupan....

    BalasPadam
  16. konsep simple dgn kos yang rendah :p

    BalasPadam
  17. salam...design yg simple dan sungguh comfortable jer rupa dia..ehehe

    BalasPadam
  18. salam D'Rimba,
    lena dengan belenggu materi...hingga padam cahaya nurani.Asbab asimilasi suka bertandang, walaupun buruk lagi tak diundang.

    BalasPadam
  19. i love the bed. i seriously thought it's a hotel room u're posting about :)

    BalasPadam
  20. padanan yg menarik dan cara fikir yg baik..
    :) bestnya dpt bilik cm tu

    BalasPadam