Khamis, 18 Jun 2009

MESRA

Mesra bersama selesa sejahtera bahagia sentosa seia sekata hargai nilai kita.

33 ulasan:

  1. SALAM
    BAGAIMANA BACA PUISI DI PENA &ISTANA BUDAYA?
    LANGKAH PERTAMA UNTUK YANG LEBIH BERMAKNA. FOTO-FOTO YANG TERPAPAR MENJADI LAMBANG MATA NURANI YANG PEKA TERHADAP ALAM DAN ISINYA.

    BalasPadam
  2. unik,alas meja dari tikar jerami?bantal duduk dari buffer lantai?

    BalasPadam
  3. entry lu semua ngam ngam bace dua saat je ye beb..

    BalasPadam
  4. gua selalu gak bace blog lu,, cume tak komen jek...

    BalasPadam
  5. Setiap sesuatu dijadikan Nya untuk memperlengkapkan sesuatu yang lain, sebagaimana kejadian Adam memperlengkapkan kejadian Alam dan kejadian Hawa memperlengkapkan kejadian Adam.

    BalasPadam
  6. Lebih afdal bermesra-mesraan dengan keluarga tercinta...hehehe

    BalasPadam
  7. Salam Rimba,
    nampaknya budaya masyarakat Jepun sudah meresap dlm diri sdr. Saya sendiri sukakan konsep ini.

    BalasPadam
  8. meja makan ala jepun saya suka idea ni. Saya dah jd ur follower. ;)

    BalasPadam
  9. berapakah nilai kita.....?

    BalasPadam
  10. Salam perkenalan d'rimba,

    memang keindahan itu dekat dngan kita.
    saya nak menjemput sdr menjengok blog saya (baru cuba2) di -

    http://teratakbatik.blogspot.com/

    mungkin dan harap sdr suka dgn paparan saya.
    terimakasih.

    BalasPadam
  11. Salam D Rimba,

    Sentiasa Sentosa dan seia sekata..barulah berpadu Melayu namanya.

    Pandai tajuk Entry kali ni, sesuai dengan masalah sekarang.

    BalasPadam
  12. assalamualaikum wbt. salam ziarah.. ramai komen ye walau pun post seseringkas mungkin. mesti ramai yg bjiwa seni di sini. jiwa halus malus.
    moga dihalusi dengan didikan cinta Ilahi. Salam ukhwah buat semua.

    BalasPadam
  13. D'Rimba,
    Ye betul.. kita perlu seia sekata..

    BalasPadam
  14. mesra dan sejahtera dlm naunganNYA

    BalasPadam
  15. Hello my dear friend... long time no "seeing"

    I hope you're alright and will pay me a visit one of these days.
    I would like you to comment on this particular text Cute Culture in Sempre Jovens, although it's written in Portuguese it was inspired on a small article written by Phoebe - Bluegrass and I have used her paintings to illustrate the text.
    Soon you'll be able to read everything I have written there in my own Blog - Diverse Texts and stories, like that you can ckeck if have made any mistake.

    I have to tell you that I have tried to use links and was unable, your comment page doesn't accept them, which is somenthing a bit strange...:(

    As usual as have loved seeing your house, always so tidy and beautiful :)

    Hugs,
    Fernanda

    BalasPadam
  16. Tradisional dan klassik..menarik2

    BalasPadam
  17. bahasa yg digunakan ni, secantik decor style jepun!

    BalasPadam
  18. senada seirama, harmoni memikat hati, siapakah gerangan itu lelaki? hahahaha

    BalasPadam
  19. org skrg..sebut niLAi..ingat duit, wang..niLai harga diri, budaya, kesopanan kesusiLaan ? xde? xingat? Lupa? hmm

    BalasPadam
  20. Tentang resapan nilai dan pengaruh, perlu seia sekata. Tetapi apa yang dikata mesti dikota. Bukan sekadar omongan biasa tanpa rotnya, agar ia tidak menjadi reba yang melata. Nilai jepun yang diterapkan itu adakah untuk mengungkap kisah silan kita dijajah jepun dan sekarang telahpun menerima budaya mereka dalam konsep reka letak dan hiasan dalaman. Sekadar lontaran bicara sepi tanpa wajah di sini.

    Jika anda yang sedang membaca, sudi-sudikanlah melawat ke teratak saya di http://rahsiajejakabitara.blogspot.com

    Ok

    BalasPadam
  21. getar keindahan menyejuk jiwa seandai
    alam dan insan seiyo sekato...

    BalasPadam
  22. seia sekata sejati sejiwa~

    BalasPadam
  23. harap kemesraan yg berpanjangan....

    BalasPadam
  24. Very simple yet nice decoration.
    Happy blogging.

    BalasPadam
  25. Salam,

    as usual, u have your own unique words in describing things around you. Awesome i must say.

    Keep up the great work ya.

    BalasPadam
  26. aman sentosa harmoni budi bahasa sopan santun amaLan kita eheheh

    BalasPadam
  27. Salam Bro D Rimba,

    Lama tiada N3 baru dan lama saudara tidak mampir di blog saya, kenapa?

    BalasPadam
  28. Huge Hello from Portugal... your friend Fernanda...remember me???

    Are you on vacations??? Not that I am nosy, but it's been a while since I last have payed you a visit, and I still see the same "tea table".

    I hope you are alright.

    Love
    Fernanda

    BalasPadam
  29. whose ada slogan untuk drimba...
    "drimba-redah je"

    BalasPadam
  30. Salam D Rimba,

    Saya sangat merindu N3 terbaru anda, lama tidak tampilkan artistik yang baru dari anda. Mengapa?

    BalasPadam
  31. Salam semuanya, diharap sihat diberi Allah. Saya amat merindui ungkapan kalian. Tapi apakan daya komputer riba meragam. Baru sahaja pulih inipun belum sepenuhnya. Ada yang perlu diganti. HArap semuanya masih setia bersama D'Rimba.

    Terima kasih atas kesetiaan kalian sahabatku...

    BalasPadam